BlinkOut: Stilte, rust en ruimte in de Gentse binnenstad

Zoveel te doen, zo weinig tijd.

Is de wereld zo druk of is het mijn geest? Het is niet alleen de wereld, maar een samenspel van binnen en buiten, de relatie van de wereld met mezelf.

Zijn we uit balans? Met extreme klimaatverschijnselen, een economisch systeem dat geen steek houdt en de opkomst van een global burn-out lijkt het wel zo. En dat is niet op één dag gebeurd, maar geleidelijk aan doorheen de evolutie. Maar ook wij zijn de wereld, elk individu.

En wanneer een mens teveel stress op zijn systeem ervaart, hoor je jezelf alleen maar roepen. Uit balans, om van daaruit een oplossing te vinden? Best moeilijk. Tot je die opening vindt, tot de natuur je via je eigen impuls of een prikkel van buitenaf terug dichter bij jezelf brengt. Welkom in het Blinkhuis.

De situatie is niet hopeloos, integendeel. Waarschijnlijk is dit net het signaal dat we nodig hebben. In de afgelopen jaren ontvang ik alsmaar meer en duidelijkere signalen. Iets dat mij de weg wijst.

Alles wat we ervaren in dit leven, is eigenlijk één of andere vorm van energie, in een bepaald patroon. Onze eigen energie beweegt dagelijks in relatie met onze omgeving, bewust of onbewust. Iemand die tegen je praat, iets dat je opmerkt of een gedachte die jou in beweging zet.

Maar het voelt tegenwoordig vaak als chaos, toch?

Een drukke stad, een drukke agenda, een drukke wereld. Weinig natuur, weinig ruimte en weinig stilte. Alsof onze ervaring individueel en collectief uit balans is. We leven in een mooie wereld, wie hoor je dat nog zeggen? Doordat we ons de hele dag identificeren met onze gedachten lijkt het alsof we alleen maar problemen hebben op te lossen. Velen van ons zijn de draad kwijt, de verbinding met de natuur, met onze ware aard.

Het leven is een mysterieus en prachtig raadsel.

Ik voel ergens toch dat de wereld subtiel van richting verandert. Nieuwe ideeën worden in beweging gezet, hoewel nog niet altijd dadelijk zichtbaar. Maar wat je aandacht geeft, groeit.

Het is mooi om te zien hoe er in Gent een plaats van stilte en ruimte kan ontstaan. Een toevluchtsoord voor reflectie, een plaats voor verandering, en tegelijk een duidelijk signaal naar buiten om te vertellen waar het anders kan. BlinkOut creëert bewust ruimte en aandacht, voor de onzichtbare drempels in onszelf, die we zo vaak vermijden en proberen te omzeilen.

Ik ben dankbaar dat BlinkOut bestaat, dat er mensen zijn die dit initiatief energie geven. Het succes laat voor zich spreken, mensen vragen hierom. En ik maak hier graag deel van.

Een gelukkig leven is ons geboorterecht. Met vrijheid als basis, groei als gevolg en vreugde als doel.

Ik wil mijn energie de juiste richting sturen. Door zelf bewust in het leven te staan, door mijn lichaam, geest en intentie in balans te brengen. En met een grote, innerlijke passie help ik mensen daarbij graag hun pad terug te vinden.

Als qigong instructor en persoonlijke coach inspireer en begeleid ik mensen via bewustwording, meditatie en energetisch werk naar meer ontspanning, helderheid en gezondheid.

Zhineng Qigong voor Beginners, elke donderdag om 20u, BlinkOut, Gent.
Online Qi Meditaties, elke dinsdag om 19u45, online, gratis.

Misschien tot ziens, in het Blinkhuis.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.