Meer ontspanning en minder stress

Meer ontspanning en innerlijke rust zijn een (on)bewuste behoefte en een groot verlangen bij elke mens. De sleur van het dagelijkse leven, iedereen wordt ermee geconfronteerd.

Onze samenleving is vaak gericht op presteren. We hebben de kunst van het ontspannen precies niet geleerd. We zijn vergeten dat ontspannen zijn onze natuurlijke staat is en de beste en mooiste weg naar succes. We vergeten op onze eigen natuur te vertrouwen.

Waar Just Flowing over gaat

Ik ben Dennis Swennen. Als qigong en persoonlijke coach inspireer en begeleid ik mensen via meditatie, bewustzijnswerk en energetisch werk richting meer ontspanning, helderheid en gezondheid.

Een werkelijkheid creëeren waarin ieder mens kan leven naar zijn ware aard, in harmonie met zichzelf, de ander, en de omgeving.

Ik wil doorgeven wat ik zelf heeft mogen leren én vooral ervaren. Het is daarbij m’n doel om jou te ondersteunen bij het realiseren van je diepste wensen.

Dat je vreugde, innerlijke vrede en vrijheid in je leven mag ervaren.

Over Dennis

Ik ben de oprichter en bezieler van Just Flowing.

Een zoektocht met vele, moeilijke vragen begon rond 2005 voor me (of onbewust al veel vroeger), toen ik begon met studeren aan de universiteit. Toen begreep ik vaak niet wat er gaande was, maar het bleek uiteindelijk een crisis als geschenk. De jaren die volgden werden een ongekend avontuur, een boeiende en blijvende zoektocht. Een zoektocht die me leidde naar mooie ontmoetingen, verrassende ervaringen en vele boeken.

Ik creëerde Just Flowing om de lessen mee te geven die ik onderweg zelf mocht ervaren.

M’n vragen vonden antwoorden, vooral toen ik Zhineng Qigong ontdekte in 2013 tijdens een workshop waar ik kennismaakte met deze Oosterse bewegingsleer. Stilaan (her)vond ik meer helderheid in m’n hoofd – en hart. Het voelde als thuiskomen. Kippenvel, verroering, mysterie en verbazing. De ervaring drong binnen in m’n lichaam, geest en hart.

De zevendaagse workshop in het zuiden van Frankrijk veranderde de richting van m’n leven met een grote draai. Na vele mislukkingen en zoeken onstond er een nieuwe vork in de weg, een afwijkend pad dat ik zelf nog niet kende, een innerlijke rustpunt en een dieper vertrouwen. Bewust zijn en leven, met aandacht loopt als een rode draad door mijn leven, in diepere connectie met alles om me heen.

Where the mind goes, qi flows.

Ik ontdekte de kracht van aandacht, levensenergie en beetje bij beetje openbaart het leven haar wonderbaarlijke, mysterieuze zelf in me, aan me.

Sinds 2013 heb ik verscheidene opleidingen en workshops Zhineng Qigong en meditatie gevolgd, en dit bij zowel Belgische als internationale leraren; onder meer Tilla Van Opstal, Ooi Kean Hin, Wei Qifeng, Xi Xiaofeng, Lu Zhengdao, Wang Ling Ling en Zhu Conga.​

Geïnspireerd door de Oosterse cultuur, filosofie en stromingen van het Daoisme, Confucianisme en Zen Boedhisme, probeer ik de tijdloze wijsheid te vertalen naar het praktische, vatbare alledaagse. Dankzij m’n nieuwsgierige aard breng ik vandaag ik een open, holistische levensvisie die Oost & West samenbrengt.

Voor meer flow en ontspanning

Schrijf je in voor de nieuwsbrief met ontspanningstips.

Ik heb interesse in