Wat is Getting Things Done?

getting-things-done-logo

Getting Things Done® is de productiviteitsmethode die je helpt te beslissen over wat op dit moment het belangrijkste voor je is. Om te weten wat het belangrijkste is om te doen, heb je focus en overzicht nodig.

Getting Things Done® biedt controle en perspectief

Om al je ‘to-do’s’ en ‘dingen’ in je leven te organiseren. Je hebt een vertrouwd systeem nodig – en neen, niet je hoofd – om een actueel overzicht bij te houden van je taken en intenties, waarover je regelmatig reflecteert.

Maak je hoofd leeg

Getting Things Done® (verder: GTD) is gebaseerd op het principe dat iemand door zijn taken neer te schrijven zich over die taken geen zorgen hoeft te maken. Dit geeft je de nodige ruimte, vrijheid, creativiteit voor het daadwerkelijk uitvoeren van de taken.

Je hebt mentale en emotionele ruimte nodig om aanwezig te zijn op het moment, om optimaal creatief, strategisch en innovatief te zijn. Klaar voor verandering en verrassing.

Een extern systeem

Wanneer je alle taken in je hoofd probeert te onthouden, wordt het ingewikkeld. Herkenbaar? De bedoeling is om je hoofd leeg te maken en je ideeën onder te brengen in een betrouwbaar extern systeem naar eigen wens.

Hoe je dit systeem implementeert kies je zelf: op papier, digitaal of met de laatste en coolste app… In die zin is het ook een filosofie en een framework voor leven met meer ontspanning en voldoening.

Getting Things Done® is ontdekt door David Allen en vastgelegd in zijn gelijknamig boek. Het is al 15 jaar lang een wereldwijde bestseller met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren.

Wil je graag meer leren? Bekijk dan zeker het aanbod.

Deel deze blogpost

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin